Ubisoft îşi creează
propria editură

Bogdan Plăcintescu, editor UDC
26 septembrie 2016

Ubisoft, creator al multor jocuri de succes precum seriile Assassin’s Creed şi Watch Dogs, îşi va deschide propria editură pentru a-şi publica noile cărţi şi benzi desenate. Până acum, studioul francez şi-a lansat cărţile prin Penguin Random House, Titan Comics şi Scholastic.

Primul proiect care va fi publicat de Ubisoft Publishing va fi Assassin’s Creed: Heresy, un roman bazat pe cea mai populară franciză a studioului. Heresy împleteşte povestea unui templier din zilele noastre cu o naraţiune din secolul 14 care o include și pe Ioana d’Arc.

Cartea este scrisă de Christie Golden, o autoare care a publicat atât romane originale cât şi poveşti bazate pe universurile Star Trek, Star Wars şi World of Warcraft.

Assassin’s Creed: Heresy

Pe lângă Heresy, Ubisoft vor mai edita şi o enciclopedie ilustrată, intitulată Assassin’s Creed: The Essential Guide. Ambele cărţi vor fi lansate pe 15 noiembrie.

Assassin’s Creed: The Essential Guide

simonandschuster.com

„Cu această echipa, vom avea control complet asupra procesului creativ, de la conceptul iniţial până la tipar: alegerea scriitorilor cu care lucrăm, editarea, ilustraţiile, aspectul coperţii”, a explicat preşedintele Ubisoft, Laurent Detoc. „Ne cunoaştem brand-urile şi poveştile lor individuale în foarte mare detaliu, aşa că ne folosim de experiența pe care o avem pentru a continua să ne propulsăm brand-urile şi să creăm povești la fel de captivante pentru cititorii noi pe cât sunt pentru fani.”

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc