The Game Awards 2016

Bogdan Plăcintescu, editor UDC

5 decembrie 2016

Săptămâna asta a avut loc The Game Awards, o ceremonie anuală care onorează jocurile video ce se remarcă prin „realizările lor artistice, tehnice sau de gameplay”. Ceremonia a fost realizată de Geoff Keighley, cu ajutorul unui consiliu consultativ alcătuit din membrii conducerii executive de la companii precum Activision, AMD, Electronic Arts, Microsoft, Sony, Ubisoft și Valve.

Anul acesta, Blizzard a primit cele mai multe premii pentru cel mai recent joc al lor, Overwatch, care a câștigat Game of the Year, Best Game Direction, Best eSports Game și Best Multiplayer Game.

Uncharted 4, unul dintre cele mai nominalizate jocuri, a primit Best Performance (datorită lui Nolan North) și Best Narrative.

Doom a luat și el un premiu dublu, pentru Best Action Game și Best Music/Sound Design.

Dintre indie-uri doar Inside a reușit să iasă în evidență, câștigând Best Art Direction și Best Independent Game.

Evenimentul a fost transmis live pe youtube și twitch și îl puteți urmări mai jos în întregime.

The Game Awards 2016

Pe lângă decernarea premiilor, la ceremonie au fost lansate și câteva trailere noi pentru mai multe jocuri așteptate cu mare interes. După ce a primit Industry Icon Award, Hideo Kojima a adus un „cadou” pentru fanii jocurilor sale: un filmuleț de la proiectul la care lucrează acum – Death Stranding – în care apar Guillermo del Toro și Mads Mikkelsen. Ținând cont că Hideo Kojima și del Toro ar fi trebuit să creeze următorul joc din seria Silent Hills (dacă Kojima nu ar fi plecat de la Konami), se pare că renumitul regizor se va alătura noului proiect a lui Kojima, împreună cu Mikkelsen și Norman Reedus.

Kojima prezită noul trailer de la Death Stranding

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc