Snowdrift and
Other Stories

Bogdan Plăcintescu, editor UDC

6 octombrie 2016

Un trio de povestiri uitate, scrise de Georgette Heyer, a fost descoperit de biografa ei și urmează să fie republicate pentru prima oară în 80 de ani.

Heyer e recunoscută pentru operele ei pline de romantism și intrigă, a căror acțiune se petrece la începutul secolului XIX. Până la moartea ei, în 1974, a scris peste 50 de cărți, printre care Devil’s Cub (1932), Friday’s Child (1944) și The Grand Sophy (1950). Cândva a spus despre propria muncă că „ar trebui să fiu împușcată pentru că am scris asemenea absurdități, dar e o literatură incontestabil de bună pentru a scăpa de realitate.”

Georgette Heyer

theguardian.com

Biografa lui Heyer, Jennifer Kloester, a descoperit cele trei povestiri care nu au mai fost publicate de la sfârșitul anilor ’30. Două dintre ele, Runaway Match și Incident on the Bath Road, au apărut în 1936 în revista Woman’s Journal. Kloester a găsit referințe la aceste povestiri într-o arhivă de la University of Tulsa, care conținea scrisori vechi ale lui Heyer.

„Am fost intrigată să aflu că e posibil să existe povești ale lui Heyer care nu au mai fost văzute de nimeni de câteva decenii”, a spus Kloester, așa că s-a dus în Anglia să caute prin miile de copii de reviste din arhiva British Library. „Stăteam la măsuța alocată până la opt ore continuu, răsfoind paginile acelor reviste. A fost fascinant să caut prin Woman’s Journal. A apărut din 1926 și era ca și cum aș citi o istorie culturală a Angliei. Atât de mult din viața, ideile și atitudinile engleze se regăseau în acele pagini.”

Inițial denumită Pistols for Two, noua ediție, care include și cele trei povestiri, se va numi Snowdrift and Other Stories. Cartea va fi publicată pe 20 octombrie 2016 de William Heinemann.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc