Royal Mail comemorează

Marele Incendiu

Bogdan Plăcintescu, editor UDC
23 septembrie 2016

Septembrie 2016 marchează 350 de ani de când Marele Incendiu din Londra a distrus o mare parte din capitala britanică. Incendiul a izbucnit într-o brutărie din Pudding Lane pe 2 septembrie 1666 şi a ţinut până pe 5 septembrie. Focul a afectat peste un sfert din oraş, şi a distrus casele a 70.000 de oameni.

Pentru a comemora evenimentul, Royal Mail a lansat un set de 6 timbre poştale, desenate într-un stil grafic asemănător cu cel al benzilor desenate. Timbrele au un design care arată cum s-a răspândit focul în capitală şi localizează pe hartă evenimentele principale din decursul celor 3 zile în care focul a mistuit orașul. Este prima emisiune filatelică Royal Mail care folosește această manieră grafică.

Timbrele Speciale Royal Mail

royalmail.com

Desenele au fost create de scriitorul şi ilustratorul John Higgins, care a lucrat la benzi desenate precum Watchmen, Judge Dredd şi 2000 AD. „Ilustrarea evenimentelor de la Marele Incendiu din Londra în doar 6 timbre speciale a fost o provocare minunată”, a spus Higgs. „Sunt încântat că am fost ales să aduc stilul de benzi desenate în Timbrele Speciale Royal Mail pentru prima oară.”

Sursă: http://mashable.com/2016/09/02/fire-of-london-stamps/#HMtEs9RFumqm

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc