Nintendo Switch

Bogdan Plăcintescu, editor UDC

17 ianuarie 2017

Joia trecută Nintendo a prezentat mai multe detalii despre viitoarea lor consolă, Nintendo Switch, a cărei trăsătură distinctivă este abilitatea de a trece dintr-un mod portabil la unul conectat la televizor, ca o consolă clasică.

Nintendo a anunțat că Switch va avea un preț de 299 de dolari pentru America de Nord, ceea ce îl aduce la același cost cu actualele console PS4 Slim și Xbox One S, amândouă la versiunea de 500GB.

Nintendo Switch

nextinpact.com

Tatsumi Kimishima, președintele companiei, a confirmat că Switch va fi lansat în toate țările mari pe 3 martie 2017. De asemenea, Kimishima a spus că jocurile nu vor fi blocate pe regiuni, așa cum s-a întâmplat cu consolele anterioare de la Nintendo. Asta înseamnă că jocurile cumpărate din orice țară vor funcționa cu orice Switch.

Consola va avea și un serviciu online, gratis până în toamna anului 2017, care permite descărcarea unui joc clasic în fiecare lună (din colecția Nintendo Entertainment System sau Super Nintendo Entertainment System), oferă acces online pentru jocurile cu multiplayer și facilitează conectarea la alte dispozitive smart. Din toamnă majoritatea jocurilor vor necesita un abonament lunar la acest serviciu pentru a putea fi jucate online.

În modul portabil, bateria va ține în jur de 4-5 ore, dar variază în funcție de joc. De exemplu, noul Zelda poate fi jucat timp de trei ore în acest mod. Consola va avea 32GB de memorie internă, iar ecranul multi-touch de 6,2 inchi va avea o rezoluție de 1280 x 720.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

thezonegamer.com

Mult așteptatul The Legend of Zelda: Breath of the Wild va fi lansat deodată cu Switch, pe 3 Martie, și încă 80 de jocuri sunt în producție de companii precum Bethesda Softworks, Square Enix, Atlus, EA, Nintendo și alții. Pe lângă titlurile noi, vor reveni și câteva jocuri clasice din era consolei Neo Geo, precum King of Fighters ’98, Waku Waku 7, Shock Troopers, World Heroes Perfect și Metal Slug 3.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc