Mark Osborne
va adapta Bone

Bogdan Plăcintescu, editor UDC

18 noiembrie 2016

Warner Bros. încearcă de câțiva ani să adapteze banda desenată indie Bone, realizată de Jeff Smith, dar până acum nu a reușit să pună proiectul pe picioare. Mark Osborne, regizorul originalului Kung Fu Panda și al recentului The Little Prince, se va alătura proiectului, atât ca regizor cât și ca scriitor – scenariul îl va realiza împreună cu Adam Kline.

Cei trei frați Bone

huffingtonpost.com

Dacă nu sunteți familiari cu Bone, banda desenată a apărut în 55 de numere, publicate neregulat din 1991 până în 2004, apoi a fost redescoperită când Scholastic a reîmpachetat-o în format de roman grafic. Seria a primit numeroase premii, printre care 10 Premii Eisner și 11 Premii Harvey.

Banda desenată spune povestea a trei veri – Fone Bone, Phoney Bone și Smiley Bone – care se pierd în deșert după ce au fost izgoniți din orașul lor natal Boneville. Cei trei Bones, care sunt niște creaturi umanoide albe, lipsite de păr și cu nasuri uriașe, reușesc să ajungă într-o pădure fantastică, plină de creaturi periculoase și aventuri incredibile.

Vorbind cu The Hollywood Reporter, Osborne a spus că „Bone e special și neconvențional deoarece combină elemente la care nu te aștepți – personaje comice mici și fragile într-o aventură fantastică de proporții epice. Să transpun toate acestea în lumea cinematografului e o oportunitate de a reda ceea ce cititorii de toate vârstele au îndrăgit la această serie, explorând în același timp zone noi și diferite pentru povestirile animate.”

Fone Bone se împrietenește cu Thorn

Bone, pg. 56

Kline e de părere că „atunci când vine vorba despre materialul original, povestea lui Jeff este un fel de unicorn: în egală măsură mitic, pur și fantastic.”

Dacă totul va decurge conform planului, producătorii vor ca acest film să fie primul dintr-o trilogie de lung-metraje animate.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc