Logan

Wolverin

Bogdan Plăcintescu, editor UDC

27 octombrie 2016

După săptămâni de tease-uri, 20th Century Fox a lansat trailer-ul de la noul film X-Men – Logan. Filmul va apărea în cinematografe pe 3 martie.

Dacă Logan va fi așa cum promite trailer-ul, vom avea parte de o raritate printre filmele moderne cu super-eroi. Într-o lume în care sequel-uri nesfârșite câștigă miliarde la box-office, finalul seriei Wolverine este o schimbare binevenită.

Trailer-ul filmului

Montat pe melodia Hurt a lui Johnny Cash, trailer-ul prezintă filmul ca fiind o poveste simplă, în stil western. Logan își face apariția în oraș, reia legătura cu vechiul său mentor și încercă să o ajute (în stilul său, fără tragere de inimă) pe Laura Kenney, o fetiță mutantă ale cărei puteri o fac o țintă pentru un grup anti-mutanți, așa cum fusese și el cu ani în urmă pentru grupul Weapon X. Nu va fi niciun oraș distrus și nici easter egg-uri care pregătesc un univers extins.

Mutanții au dispărut aproape cu toții, iar eroii filmului sunt slăbiți. Abilitatea de regenerare a lui Logan nu mai are aceeași putere ca pe vremuri, iar Xavier – cândva una dintre cele mai puternice ființe de pe planetă – stă la pat, trăind într-o clădire abandonată.

De data asta nimeni nu salvează planeta. Se pare ca lumea este dată peste cap atât de rău încât eroii noștri nu au cum să o repare. Tot ce pot face este să o ajute pe fetița mutantă, care e creată după popularul personaj X-23, o femeie clonată după Wolverine. Are aceleași gheare de adamantium și abilități de regenerare ca ale lui Logan, ceea ce o fac o țintă pentru Donald Pierce, un fanatic anti-mutanți care vrea să o omoare. Protejarea ei va fi ultima faptă bună a celor doi eroi care au salvat lumea de nenumărate ori de-a lungul vieții lor.

Laura Kinney și Logan, rănit după o luptă

Hugh Jackman a anunțat pe Instagram că aceasta va fi ultima oară când îl joacă pe Wolverine. Au trecut 17 ani de când actorul a intrat prima oară în pielea lui Logan, perioadă în care a jucat în 6 filme din seria X-Men și în 3 filme din seria Wolverine.

Logan este regizat de James Mangold (Walk the Line, 3:10 to Yuma), iar imaginea este realizată de John Mathieson (Gladiator, Kingdom of Heaven). În film joacă Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook și Doris Morgado.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc