Kindle pentru
benzile desenate

Bogdan Plăcintescu, editor UDC

22 octombrie 2016

Kindle Paperwhite poate avea zeci de cărți încărcate pe el fără nicio problemă, dar pentru cel mai nou model, Amazon se concentrează asupra benzilor desenate, care consumă mult mai multă memorie.

Noul Kindle Paperwhite

Amazon Japan

Amazon Japan a lansat o versiune „manga” Kindle Paperwhite, care este mai performantă și are 32GB spațiu de stocare, de opt ori mai mult decât modelul obișnuit de 4GB. Asta înseamnă că poate avea sute de benzi desenate înmagazinate – sau toate volumele din Asari-chan, Kochikame și Naruto deodată, după cum a anunțat Amazon. Pe deasupra, noul Kindle întoarce paginile cu 33% mai repede, pentru a satisface nevoia de a da paginile mai des când citești manga, și are o opțiune de layout în care pot fi afișate două pagini simultan, în cazul în care banda desenată are o imagine întinsă pe ambele pagini.

Modelul manga are același display de 300ppi (pixel per inch) ca cel mai nou Paperwhite și are o baterie care ține cam 6 săptămâni între reîncărcări. Amazon Japan acceptă pre-comenzi pentru aparat, care costă ¥16,280 sau $155,un pic mai mult decât un Paperwhite obișnuit ($120). Deocamdată modelul nou este vândut doar în Japonia, unde benzile desenate și romanele grafice sunt extrem de populare.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc