Ghost in the Shell

Bogdan Plăcintescu, editor UDC
28 septembrie 2016

În 2017 urmează să apară Ghost in the Shell, lungmetraj neanimat, o ecranizare a popularei serii manga cu acelaşi nume, original scrisă şi desenată de Masamune Shirow. Filmul, care va fi lansat pe 31 martie 2017, este regizat de Rupert Sanders, scris de Jonathan Herman şi Jamie Moss și pare să fie un campion al controverselor.

Paramount Pictures şi DreamWorks au lansat 5 teasere ale filmului, câteva dintre ele înfățișând-o o pe Scarlett Johansson în rolul Maiorului – o femeie protezată aproape în totalitate cu implanturi cibernetice, care conduce o echipa de elită de operaţiuni speciale denumită Secţia 9.

Ghost In The Shell 1995

Publicată în 1989, seria lui Shirow prezintă o versiune futuristă a Japoniei, un viitor în care linia dintre umanitate şi tehnologie s-a estompat aproape în totalitate, hackerii putând manipula mult mai mult decât calculatoarele personale.

Ghost In The Shell 1995

Povestea urmăreşte divizia de securitate publică Secţiunea 9, în încercarea lor de a opri varii atacuri ciber-teroriste. Echipa este condusă de Maiorul Motoko Kusanagi, al cărui corp conţine un număr atât de mare de implanturi cibernetice încât adesea se surprinde punându-şi la îndoială propria umanitate.

Ecranizarea este în centrul multor controverse încă de când a fost anunţată. Filmul a fost sever criticat pentru schimbarea locaţiei naraţiunii – în loc de Japonia din viitor, acţiunea se petrece într-un loc ambiguu, globalizat. De asemenea, fanii au criticat dur faptul că personajul principal nu e jucat de o actriţa asiatică, deşi în versiunea originală (manga) ea este japoneză.

Pe lângă Johansson, în film joacă Michael Pitt, Beat Takeshi Kitano, Juliette Binoche şi Pilou Asbæk.

Montaj cu cele 5 clip-uri

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc