Ecranizare
The Girl on the Train

Bogdan Plăcintescu, editor UDC

10 octombrie 2016

Cartea The Girl on the Train, scrisă de Paula Hawkins, a fost un bestseller în 2015, rămânând pe primul loc în New York Times Fiction Best Sellers of 2015 timp de 13 săptămâni consecutive. Odată cu apropierea lansării ecranizării, romanul a ajuns din nou pe primul loc pe listele de top best-sellers.

Filmul, lansat pe 7 octombrie in România, a fost regizat de Tate Taylor (cunoscut pentru The Help), iar scenariul a fost scris de Erin Cressida Wilson. Imaginea a fost realizată de Charlotte Bruus Christensen (The Hunt).

The Girl on the Train

dreamworkspictures.com

The Girl on the Train spune povestea lui Rachel Watson după ce a divorțat. De fiecare dată când ia trenul spre serviciu, trece pe lângă casa fostului ei soț, care acum locuiește cu noua lui familie. Încercând să uite de durere, începe să urmărească un cuplu care trăiește în apropiere – Megan și Scott Hipwell. Într-una din zile, când trenul trece pe lângă casa lor, observă ceva ce o înfurie teribil. A doua zi se trezește mahmură, plină de răni și fără să-și poată aminti ce a făcut noaptea trecută. Când află că Megan a dispărut, Rachel se implică în investigație, încercând să afle ce s-a întâmplat cu Megan în noaptea în care ea și-a pierdut memoria.

În weekend-ul acesta, filmul a terminat pe primul loc la box office-ul american, cu aproape 25 de milioane de dolari, și a avut și succes internațional, câștigând încă 16,5 milioane de dolari de la cinematografele din alte țări. Cu toate acestea, recenziile au fost mixte, criticând faptul că personajele centrale nu sunt suficient dezvoltate și că scenariul nu este la fel de bine scris ca romanul, dar lăudând jocul lui Emily Blunt.

Trailer-ul filmului

În film joacă Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux și Luke Evans.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc