Cuphead

Don’t Deal With The Devil!

Bogdan Plăcintescu, editor UDC

5 octombrie 2016

Cuphead e un joc video creat de Studio MDHR, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului în exclusivitate pe platformele Microsoft – Windows și Xbox. Studioul este condus de doi frați, Chad și Jared Moldenhauser.

Jocul este realizat în 2D cu un stil grafic superb, influențat de desenele animate din anii 1930. Una din sursele de inspirație pentru stil a fost Max Fleisher și animațiile sale, și asta se observă în atenția dată celor mai mici detalii, de la expresiile faciale variate și amuzante pe care le au personajele până la muzica jazz. Aproape că se simte de parcă ai fi într-o animație cu Betty Boop sau originalul Mickey Mouse.

Imagini din joc

cupheadgame.com

Deși creaturile sunt incredibil de drăguțe, jocul este brutal de dificil, având influențe din side-scroller shooters din anii 1980, care erau extrem de neiertătoare. Din fericire, se pare că o sa ai vieți infinite și nu o să îți pierzi armele când mori, așa că o sa poți încerca iar… și iar… și iar…

Cuphead poate fi jucat singur sau co-op, cu un prieten. Jocul este un run and gun platformer, dar în care nu trebuie să alergi prin armate întregi de monștri ca să ajungi la boss, cum e obiceiul in acest gen de side-scrollers (ca în seria Contra), ci în majoritatea nivelelor te lupți direct cu boss-ul. Recent au adăugat și nivele fără boss, care se concentrează pe platforming în stilul jocului Mario clasic, dar dus la extrem.

Povestea se învârte în jurul personajului principal, Cuphead, care a pariat împotriva diavolului și a pierdut, așa că acum trebuie să găsească o metodă de a-l plăti. „Am vrut să evităm tema clasică de a salva lumea sau prințesa, și să creăm o poveste mai asemănătoare cu cele din desenele animate din anii 1930,” a spus Chad într-un interviu cu Joystiq. „De aceea jocul este despre incapacitatea lui Cuphead de a nu intra in belele, în loc să fie un erou destinat să depășească un obstacol pre-existent. Chiar dacă își creează singur probleme, nu poți decât să speri că va reuși să iasă întreg din ele.”

Trailer-ul jocului

Lucrul la joc a început din 2010 și ar fi trebuit să fie lansat în 2014 iar apoi in 2015, dar nu a fost gata la timp. Planul actual este să fie lansat până la sfârșitul lui 2016, dar rămâne de văzut dacă cei doi frați vor reuși să-l termine până atunci.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc