Chrome apps
va fi închis în 2017

Bogdan Plăcintescu, editor UDC
19 septembrie 2016

Rahul Roy-Chowdhury

tech.economictimes.indiatimes.com

Într-o postare pe blogul chromium, Google a anunţat că vor închide Chrome apps pentru Windows, Mac şi Linux. Rahul Roy-Chowdhury, vicepreşedinte management produse, scrie că Google trebuie să oprească magazinul online de aplicaţii la trei ani de la deschiderea acestuia, deoarece majoritatea produselor oferite pot fi găsite pe aplicaţii web care funcţionează pe mai multe tipuri de browsere (pe când majoritatea aplicaţiilor de pe Chrome apps merg doar pe Chrome).

Din această cauza, doar 1% din utilizatorii de pe Windows, Mac şi Linux folosesc Chrome apps în mod regulat, şi chiar şi în aceste cazuri mare parte din aplicaţii sunt deja implementate ca aplicaţii web pe alte site-uri.

Toate aplicaţiile Chrome o să continue să fie întreţinute pe sistemul de operare Chrome, şi toate îmbunătăţirile care vor fi aduse la Chrome apps vor fi aplicate doar pentru sistemul de operare.

La sfârşitul lui 2016, aplicaţiile nou adăugate pe Chrome apps vor putea fi folosite numai de utilizatorii  sistemului de operare Chrome. Aplicaţiile deja existente vor putea fi folosite pe toate platformele, până în a doua jumătate a lui 2017, când acestea vor dispărea de pe Chrome Web Store.

Google îi încurajează pe developeri să îşi migreze aplicaţiile Chrome pe web.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc