Anunţul oficial
PS4 Slim şi PS4 Pro

Bogdan Plăcintescu, editor UDC
17 septembrie 2016

La conferinţa PlayStation 2016, Sony a anunţat oficial noile console PS4: versiunea slim a modelului deja existent şi o consolă îmbunătăţită, care e mai puternică – PS4 Pro.

Modelele noi PS4
digitalspy.com

De acum încolo, PS4 Slim va fi noul standard, disponibil pentru $299.99 USD (versiunea 500GB). Faţă de modelul anterior, noua consolă este mai mică şi mai uşoară şi consumă cu aproape 30% mai puţină energie. Pe partea de hardware, PS Slim continuă să aibă aceeaşi performanţă ca modelul original, având componente similare.

PS4 Pro va fi lansat pe 10 noiembrie, la preţul de $399.99 USD. Consola va avea hardware-ul îmbunătăţit, cu un GPU cu o putere de procesare de 4.2 teraflopi (dublu faţă de versiunea originală), un ceas CPU mai mare şi un hard drive de 1TB. Datorită acestor îmbunătăţiri, videoclipurile online şi jocurile modernizate vor putea fi rulate la rezoluţie 4K, dar consola nu are suport pentru discurile Blu-ray 4K.

Modelele noi PS4
playstation.com

Toate jocurile vor fi compatibile cu versiunea veche şi cea nouă de PS4, dar cele optimizate vor avea o calitate grafică mai mare şi o performanţă mai bună pe consola nouă. O parte din jocurile care vor fi optimizate pentru PS4 Pro sunt: Uncharted 4, Call of Duty: Infinite Warfare, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda şi Days Gone.

Sony a anunţat că lucrează la o modalitate de a transfera datele de joc şi salvările de la o consolă la alta, pentru jucătorii care vor să treacă la modelul PS4 Pro fără a-şi pierde progresul de pe consola actuală.

Ce se mai întâmplă cu cărțile
aici și prin lume

La ce filme ne mai uităm și,
mai ales, de ce

JOCURI

Cercetătorii britanici au descoperit că jocurile nu ne prostesc